خانه » دنیای تکنولوژی » گوریلا گلس چیست؟

گوریلا گلس چیست؟

گوریلا گلس
هرآنچه که لازم است از تفاوت بین هر نسخه از گوریلا گلس بدانید! مطمئنا بسیاری از شما نام گوریلا گلس را شنیده‌اید؛ اما آیا تا کنون از خود پرسیده‌اید که گوریلا گلس واقعا چیست؟ در این مقاله، ما تاریخچه‌ی گوریلا گلس را از اواسط دهه‌ی اول قرن بیست و یکم، یعنی زمانی که این فناوری برای اولین بار وارد دنیای گوشی‌های هوشمند شد، بررسی میکنیم. نکته‌ای که در ابتدا باید بدانید این است که گوریلا گلی درواقع یک مدل شیشه‌ی سخت‌شده است که توسط کمپانی کورنینگ تولید میشود. کورنینگ سایر انواع شیشه را برای استفاده در حوزه‌های دیگر نیز تولید میکند و به فروش میرساند، اما آن محصولات با نام گوریلا گلس به فروش نمی‌رسند.

آنچه در این مقاله خواهید خواند ...

گوریلا گلس نوعی شیشه طراحی شده توسط کورنینگ است و از جنس ماده‌ای به نام آلومینوسیلیکات قلیایی است؛ این ماده از اتصال آلومینیوم، سیلیکون و اکسیژن به یکدیگر تشکیل میشود. کورنینگ در اواسط سال 2005 کار بر روی تکنولوژی گوریلا گلس را آغاز کرد. هدف از تولید این نوع شیشه، مقاوم کردن گوشی‌های هوشمند و سایر دستگاه‌های دستی در برابر آسیب و خراش و در کنار آن، کاهش وزن شیشه و نازک کردن آن بود.

درهرحال، گوریلا گلس اولین پیشرفتی نبود که کورنینگ در این حوزه به وجود آورده بود، این کمپانی قبلا با نام Chemcor شناخته میشد، و در حوزه‌ی تولید شیشه‌های مقاوم فعال بود؛ شیشه‌هایی که در تولید بعضی لوازم خانگی، دستگاه‌های چشم‌پزشکی، خودروها، صنعت هوانوردی و حتی مواردی در صنعت داروسازی به مصرف می‌رسیدند. دانستن اینکه کورنینگ روزی در تمامی این حوزه‌ها فعال بوده و امروزه عمدتا به دلیل فعالیت در حوزه‌ی گوشی‌های هوشمند شناخته میشود، امری قابل توجه و جالب است.

سرعت گوشیت کمه؟ مقاله راهکار برای افزایش سرعت گوشی رو بخون…

با وجود اینکه تلفن‌های همراهی که از گوریلا گلس استفاده می‌کنند آسیب‌پذیری کمتری در برابر خراش و شکستگی دارند، ولی باید به این نکته توجه کنید که این تکنولوژی گوشی یا تبلت شما را نشکن نمیکند! همانطور که در بالا به آن اشاره شد، گوریلا گلس را به عنوان یک تکنولوژی در نظر بگیرید که به افزایش دوام صفحه نمایش گوشی هوشمند شما در طی زمان طولانی کمک میکند و گاهی اوقات به آن مقاومت در برابر افتادن‌های اتفاقی میبخشد.

در بخش‌های پایین، نسخه‌های متفاوت 3را به شما معرفی میکنیم؛ از اولین نسخه که در کنار نسل اول آیفون در سال 07-2006 عرضه شد تا مدل جدید گوریلا گلس، ویکتوس، که در جولای سال 2020 به بازار آمد.

انواع نسخه‌های گوریلا گلس

گوریلا گلس 1

اولین گوریلا گلس بین سالهای 2006-2005 تولید شد، اما ورود پرسر و صدای آن با آیفون بود. اپل دستگاه محبوب خود را در سال 2007 به جهانیان معرفی کرد، و این دستگاه، بنا به درخواست و برنامه‌ریزی اپل، تکنولوژی مورد استفاده در شیشه‌ی صفحه نمایش آن، 1.5 میلی‌متر ضخامت داشت و نیز دارای پوشش اولئوفوبیک بود که باعث کم شدن آثار انگشت و سایر لکه‌ها بر روی صفحه نمایش میشود.

آیفون تنها گوشی هوشمندی نبود که در صفحه نمایش خود از گوریلا گلس استفاده کرد. کورنینگ توانست تکنولوژی تولیدی خود را فقط در نسل اول به حدود 250 دستگاه برساند.

گوریلا گلس 2

در سال 2012 کورنینگ گوریلا گلس 2 را در نمایشگاه CES معرفی کرد. این شیشه‌ی جدید مقاومت مشابهی با نسخه‌ی قبلی داشت اما در ضخامت تفاوت داشت. نسل دوم از نسل قبل 20 درصد نازک‌تر بود. در تست‌های آزمایشگاهی، این شیشه توانست 50 کیلوگرم فشار را بدون ترک خوردن و شکستن تحمل کند.
در همان سال، گوریلا گلس در 600 میلیون دستگاه مورد استفاده قرار گرفت. از آنجایی که این نسل از نسل قبلی خود نازک‌تر بود، به سازندگان گوشی‌های هوشمند اجازه داد تا مدل‌هایی سبک‌تر و نازک‌تر طراحی کنند. برای مثال، هردو گوشی هوشمند Nexus 4 و Galaxy S3 از گوریلا گلس 2 استفاده می‌کردند.

گوریلا گلس 3

گوریلا گلس 3 بر خلاف نسل دوم که فقط بر روی کم کردن ضخامت تمرکز کرده بود، با خود مقاومت بیشتری همراه آورد. همچنین در این نسل بود که تکنولوژی مقاومت خالص در برابر آسیب (Native Damage Resistance) (NDR) معرفی شد، که به شیشه این قابلیت را میداد که در برابر خراش‌هایی عمیق‌تر از قبل مقاومت نشان دهد. طبق اعلام کورنینگ، نسل سوم گوریلا گلس، تا 35 درصد از خراش روی صفحه نمایش جلوگیری میکرد.
کورنینگ میخواست تا نسل سوم گوریلا گلس ماندگار باشد، به همین دلیل این کمپانی تصمیم گرفت تا مقاومت این نسل را در مقایسه با نسل‌های قبل، سه برابر کند. رسیدن به چنین هدفی، به لطف یک روش ساخت جدید ممکن بود. گوریلا گلس 3 در نمایشگاه CES 2013 رونمایی شد، و روی مدل‌های مختلف گوشی هوشمند، مانند Galaxy S4 و Moto G و Moto X مورد استفاده قرار گرفت.

گوریلا گلس 4

در سال 2014، کورنینگ مدل گوریلا گلس خود را با یک هدف عمده معرفی کرد. در یکی از نظرسنجی‌ها مشخص شد که 70 درصد آسیب‌هایی که به صفحه نمایش تلفن همراه میرسد، به دلیل سقوط از ارتفاع است؛ پس کمپانی کورنینگ تصمیم گرفت تا با هدف بهبود مقاومت سری گوریلا گلس در برابر سقوط از ارتفاع، نسل چهارم این سری را تولید کند.
درواقع، بر اساس مطالعات آزمایشگاهی، چهارمین نسل گوریلا گلس نسبت به نسل سوم دوبرابر مقاومت بیشتری داشت. Galaxy Note 5 و ZenFone 2 Laser مثالهایی از گوشی‌های هوشمندی هستند که با گوریلا گلس 4 عرضه شدند.

گوریلا گلس 5

پنجمین نسل گوریلا گلس در سال 2016 عرضه شد. تمرکز کورنینگ در این نسل بر ارائه‌ی مقاومت بیشتر در برابر سقوط بود، و در این راه موفق شد در مقایسه با نسل قبل، چهار برابر افزایش مقاومت داشته باشد.
کورنینگ اعلام کرد که گوریلا گلس 5 سقوط از ارتفاعاتی تا میزان 1.6 متر را نیز به سلامت پشت سر گذاشته است. بعلاوه، حتی در صورت سقوط بر روی اجسام بسیار سخت، گوریلا گلس 5 به سختی ترک برمیدارد. این نسل در محصولاتی نظیر Galaxy Note 20 سامسونگ و Moto G 5G مورد استفاده قرار گرفت.
بعلاوه در همین سال بود که کمپانی کورنینگ اولین محصول خود برای ساعت‌های هوشمند را با نام گوریلا گلس SR+ معرفی کرد.

گوریلا گلس 6

نسل ششم گوریلا گلس در مقایسه با نسل قبلی قدم بزرگی رو به جلو بود و در سال 2018 معرفی شد. در هنگام عرضه، کورنینگ اعلام کرد که ، در مقایسه با نسل‌های قبلی، تحت آزمایش‌های سخت‌گیرانه‌تری قرار گرفته است؛ و اما نتیجه‌ی این آزمایشات چه بود؟ گوریلا گلس 6 توانایی مقاومت در برابر 15 سقوط متوالی از ارتفاع 1 متر روی سطوح سخت را داشت. این نسل در مقایسه با نسل قبل دو برابر مقاوم‌تر بود.
گوریلا گلس 6 در گوشی‌های هوشمندی مانند Galaxy Note 10 & S 20 و Sony Xperia 1 مورد استفاده قرار گرفته است.

گوریلا گلس DX+ , DX

در سال 2018، کورنینگ در کنار معرفی گوریلا گلس 6، عرضه‌ی گوریلا گلس DX و DX+ را نیز اعلام کرد. هردوی این محصولات با هدف استفاده در ساعت‌های هوشمند و مچ‌بندهای ورزشی فیتنس ساخته شده بودند. علاوه بر مقاومت نسبت به خراش و طول عمر بیشتر، کورنینگ در این سری از گوریلا گلس روی دید بهتر در خارج از خانه و محیط‌های باز نیز تمرکز ویژه‌ای کرد.
این سری جدید از گوریلا گلس ارائه‌دهنده‌ی ویژگی ضدبازتاب هستند که بنا به اعلام کورنینگ، دید بهتری از صفحه نمایش به دست خواهد داد و بعلاوه، مقاومت در برابر خراش را نیز افزایش میدهد.

گوریلا گلس ویکتوس

در جولای 2020، کورنینگ عرضه‌ی جدیدترین نسخه از گوریلا گلس برای گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها و لپتاپ‌ها را اعلام کرد که ویکتوس نام داشت. بنظر میرسد کورنینگ تصمیم گرفته تا سیستم اعداد در نسل‌های متمادی را از این نسل متوقف کند.
بر اساس اعلام کورنینگ، گوریلا گلس ویکتوس در تست‌های آزمایشگاهی توانست در برابر سقوط از ارتفاع دو متری مقاومت نشان دهد (این عدد در گوریلا گلس 6، 1 متر بود.)

ویکتوس همچنین دوبرابر مقاومت بیشتری در مقابل خراش به نسبت نسل قبلی خود داشت؛ البته این عدد (مقاومت نسبت به خراش) در مقایسه با سایر برندها و تکنولوژی مورد استفاده توسط آنها، 4 برابر بیشتر بود.

آیا گوشی هوشمند من ، دارای گوریلا گلس است ؟

بیشتر سازندگان نوع گوریلا گلس مورد استفاده در هر مدل گوشی خود را، در بخش مشخصات آن ذکر میکنند.

نگاه کوتاهی به این بخش، شما را به چیزی که دنبالش هستید خواهد رساند. درهرحال، تعدادی از سازندگان، نوع گوریلا گلس مورد استفاده را اعلام نمی‌کنند.

در چنین حالتی، اگر واقعا به دنبال دانستن این موضوع هستید که گوشی هوشمند شما از کدام نسل گوریلا گلس استفاده میکند، باید کمی جستجو کنید.

کورنینگ لیستی از دستگاه‌های استفاده‌کننده از نسل‌های مختلف گوریلا گلس را منتشر کرده و آن را به شکل مداوم آپدیت میکند؛ ولی این لیست جامع و کامل نیست. از اینجا میتوانید به این لیست دسترسی داشته باشید.

در انتها دانستن این موضوع خالی از لطف نیست، که کورنینگ تنها کمپانی فعال در بازار نیست که مشغول تولید شیشه‌های محکم و مقاوم به خراش برای گوشی‌های هوشمند است. رقیب اصلی کورنینگ در این حوزه، کمپانی آساشی (Asashi) است که البته اخیرا نام خود را به AGC تغییر داده است. این کمپانی شیشه‌های مقاوم به خراش خود را در قالب برند دراگون‌تریل (Dragontrail) عرضه میکند.

آیا می‌دانید گوشی هوشمند شما از کدام نسل گوریلا گلس استفاده میکند؟ نظرات خود درباره مقاومت نسل‌های مختلف گوریلا گلس و تجربه‌هایی که از اتفاقات و افتادن‌های گوشی‌های هوشمند خود دارید با ما در میان بگذارید.

این مقاله را برای کمک به دوستانتان از طریق لینک‌های زیر به اشتراک بگذارید.
Picture of واحد تولیدمحتوا بارسلون

واحد تولیدمحتوا بارسلون

تیم تولیدمحتوای رسانه بارسلون ، اخبار مرتبط با دنیای IT ، ترفندها و چالش های حوزه کامپیوتر و لپ‌تاپ و کنسول های بازی را با شما به اشتراک میگذارد. شما میتوانید سوالات و مشکلات خود را با ما درمیان بگذارید تا به بهترین نحو ممکن به آنها پاسخ دهیم.
Picture of واحد تولیدمحتوا بارسلون
واحد تولیدمحتوا بارسلون
تیم تولیدمحتوای رسانه بارسلون ، اخبار مرتبط با دنیای IT ، ترفندها و چالش های حوزه کامپیوتر و لپ‌تاپ و کنسول های بازی را با شما به اشتراک میگذارد. شما میتوانید سوالات و مشکلات خود را با ما درمیان بگذارید تا به بهترین نحو ممکن به آنها پاسخ دهیم.
1 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
حتما نظرتون رو برای ما بنویسید ...x
()
x

فرم پذیرش شرایط ارائه خدمات

لیست قوانین و مقررات
1. ارائه قبض جهت تحویل کالا الزامی است و مدت اعتبار آن یک ماه است.
2. مدت زمان اعلام وضعیت اولیه دستگاه پس از تستهای فنی، بین 2 تا 3 روز کاری است.
3. شرکت فقط ملزم به رفع ایرادات گزارش شده توسط مشتری خواهد بود.
4. در صورت عدم وجود قطعات یدکی و طولانی شدن مدت زمان تعمیر، مسئولیتی متوجه شرکت نمی باشد.
5. پس از اعلام هزینه در صورت کنسل شدن توسط مشتری ، مبلغ ۱۰۰ هزار تومان جهت بررسی فنی دریافت می گردد و نیز پس از اطلاع کنسلی به دفتر فنی (از طریق درج در سامانه آنلاین و یا تماس تلفنی)، کالا یکروز بعد به مشتری تحویل داده میشود.
6. دستگاههای تعمیر شده به مدت سه روز از تاریخ تحویل دستگاه، دارای ضمانت در اجرت تعمیر است، لذا قطعات یدکی تعویض شده شامل هیچگونه ضمانتی نیست. (باتری های تعویض شده شامل 5 ماه گارانتی می باشد)
7. معایب مربوط به آب خوردگی قطعات در برخی موارد به طور کامل قابل رفع نبوده و در صورت درخواست تعمیر از طرف مشتری، مشمول ضمانت بند فوق نخواهد بود.
8. در صورت آب خوردگی و صدمات فیزیکی و یا داشتن سوابق قبلی تعمیرات، این مرکز هیچ گونه مسئولیتی در قبال ایرادات احتمالی در حین تعمیر دستگاه مانند خاموشی کامل، محو شدن تصویر ، قطعی تاچ و غیره را ندارد.

امکانات

جناب آقای چراغچی

۰۹۳۵۲۲۲۰۱۷۰

این بخش در حال ویرایش میباشد ...

درحال ساخت