اگر به پرداخت اشتراک ماهانه برای فضای ابری علاقه ندارید، گزینههای رایگان زیادی وجود دارد. بسیاری از ارائهدهندگان فضای ابری سرویس رایگان نیز ارائه میدهند، اگرچه این امکان به همه ارائهدهندگان متعلق نیست. اکثر نرمافزارهای فضای ابری رایگان گنجایشی بین ۲ تا ۵ گیگابایت دارند، بنابراین اگر به دنبال فضای ابری بیشتر هستید، باید هزینه اشتراک را پرداخت کنید. با این حال، برخی از ارائهدهندگان مانند گوگل درایو و مگا، ۱۵ گیگابایت فضای ابری رایگان را به شما ارائه میدهند.
تفاوت تنها در میزان فضای ذخیره است و سرویسهای ابری رایگان و پولی در امنیت و سرعت تفاوتی ندارند. برخی از سرویسهای رایگان ممکن است دارای تبلیغات باشند و بسیار کم احتمال است که برخی از آنها برای کاربران رایگان، محدودیتهایی در برخی از ویژگیها داشته باشند، اما این امر معمولاً اهمیت زیادی ندارد.
یک نکتهای که باید توجه کنید، این است که بسیاری از نرمافزارهای فضای ابری، حتی در سرویسهای پولی، از رمزگذاری دوطرفه استفاده نمیکنند. اگرچه رمزگذاری دوطرفه امنیت بیشتری برای فایلهای شما، به ویژه در هنگام بارگذاری، فراهم میکند، اما اگر اطلاعات بسیار حساسی ندارید، میتوانید به این موضوع بیتفاوت باشید. با این حال، سرویسهای مگا و گوگل درایو، در هر دو حالت پولی و رایگان، از رمزگذاری دوطرفه پشتیبانی میکنند.
بهترین هارد SSD برای PS5 را در این مقاله به شما معرفی کردیم …
از آنجایی که سرویسهای معرفی شده در اینجا رایگان هستند، میتوانید همه آنها را تست کنید و در نهایت سرویسی که به آن علاقه دارید را انتخاب کنید.
بهترین فضای ابری رایگان
فضای ابری رایگان، سرویسهایی هستند که به شما امکان ذخیرهسازی و دسترسی به فایلهای خود را از طریق اینترنت میدهند. برخی از مزایای استفاده از فضاهای ابری رایگان عبارتند از:
- صرفهجویی در حافظه دستگاههای خود
- پشتیبانگیری و بازیابی آسان فایلها در صورت خراب شدن یا گم شدن دستگاه
- اشتراکگذاری و همکاری راحتتر با دیگران
- دسترسی به فایلها از هر جایی و با هر دستگاهی که به اینترنت متصل باشد
فضای ابری 1 ترابایت رایگان
1 ترابایت یک حجم بسیار بالا و جذاب برای فضای ابری است. با 1 ترابایت فضای ابری، شما میتوانید هزاران عکس، ویدئو، موسیقی، سند و … را ذخیره کنید و به آنها دسترسی داشته باشید. در این بخش یکی از ارائهدهندگان 1 ترابایت فضای ابری رایگان را به شما معرفی میکنیم:
TeraBox:
نقاط قوت: 1 ترابایت فضای رایگان
نقاط ضعف: محدودیت حجم فایل، محدودیت پهنای باند و بسیاری محدودیتهای دیگر برای مشترکین رایگان
تراباکس یکی از ارائهدهندگان سرویسهای ذخیره ابری است که دفتر مرکزی آن در کشور چین قرار دارد. تراباکس به دلیل ارائهی 1 ترابایت فضای ابری رایگان توانست بسیار زود به محبوبیت بالایی در بین کاربران برسد. برای استفاده از 1 ترابایت فضای ذخیره ابری در TeraBox کافیست در این پلتفرم ثبتنام انجام دهید و حساب کاربری ایجاد کنید. به همین راحتی! حالا شما به 1 ترابایت فضای ذخیره ابری رایگان دسترسی دارید.
البته لازم به ذکر است که تراباکس محدودیتهای نسبتا زیادی برای کاربران رایگان خود در نظر میگیرد تا آنها را به خرید اشتراک و پرداخت هزینه تشویق کند. وجود محدودیت در پهنای باند و در نتیجه سرعت نسبتا پایین آپلود و دانلود در این پلتفرم، وجود محدودیت در تعداد فایلهایی که به فضای ابری آپلود میکنید و نیز سقف 4 گیگابایتی در حجم آنها و نمایش تبلیغات نسبتا زیاد مثالهایی از محدودیتهایی هستند که کاربران رایگان تراباکس با آنها مواجه میشوند. به همین دلیل اگر از این سرویس فضای ذخیره ابری استفاده میکنید، فایلهایی که در آن آپلود میکنید را با دقت انتخاب کنید.
بهترین فضاهای ابری رایگان کدامند؟
بسته به نوع و حجم فایلهای خود، ممکن است بخواهید از یک یا چند فضای ابری رایگان استفاده کنید. در اینجا به معرفی چند سرویس معروف و محبوب میپردازیم:
1. نرم افزار ابری گوگل درایو (Google Drive)
نقاط قوت:15 گیگابایت فضای رایگان، هماهنگی بالا با Google Docs
نقاط ضعف: بدون قابلیت رمزگذاری دوسویه
رایگان(فضای بیشتر از 15 گیگ با پرداخت حداقل 1.99 دلار در ماه)
گوگل درایو 15 گیگابایت فضای رایگان در اختیار شما قرار میدهد و اگر اکانت گوگل دارید، همین حالا صاحب اکانت گوگل درایو رایگان هستید. این فضا توسط سرویسهایی مانند Gmail و Photos مورد استفاده قرار میگیرد، بنابراین ممکن است ببینید که بخش زیادی از این فضا اشغال شده و فضای زیادی برای اسناد باقی نمانده است.
گوگل درایو به صورت پیشفرض روی اغلب دستگاههای اندرویدی نصب شده است؛ البته کاربران iOS نیز میتوانند نرمافزار این سرویس را دانلود کرده و به راحتی آن را مورد استفاده قرار دهند.
گوگل درایو به صورت پیشفرض فضای ذخیره شدن اسناد، صفحات گسترده (spreadsheet) و ارائههایی است که در نرمافزارهای اداری گوگل میسازید، اما میتوانید از آن برای ذخیره کردن اسنادی که در نرمافزار آفیس میسازید هم استفاده کنید.
اگر نیاز به فضای ذخیرهای بیشتر از 15 گیگابایت دارید، میتوانید اشتراک ماهیانه خریداری کنید که از 1.99 دلار در ماه به ازای 100 گیگابایت شروع میشوند و نیز قابلیت اشتراکگذاری با حداکثر پنج نفر را دارند.
2.نرم افزار ابری مگا (Mega)
نقاط قوت: رمزگذاری دوسویه، بیش از 15 گیگابایت فضای رایگان
نقاط ضعف: پهنای باند ممکن است برای کاربران سرویس رایگان محدود باشد.
رایگان(فضای بیشتر با پرداخت حداقل 5.6 دلار در ماه
شرکت مگا ارائهدهندهی فضاهای ذخیرهی ابری است که در نیوزیلند قرار دارد و البته به دلیل اختصاص دادن 50 گیگ فضای ذخیرهی ابری رایگان برای هر کاربر معروف است. این شرکت به تازگی این حجم را به 15 گیگ کاهش داده است، ولی با انجام کارهای مختلفی مانند معرفی این نرمافزار به دوستان، میتوانید به 50 گیگابایت فضای رایگان دسترسی داشته باشید.
یکی از برتریهای مگا نسبت به سایر نرمافزارها، کدگذاری دوسویهی اطلاعات در آن است، و اگر به دنبال امنیت زیاد در فضاهای ابری رایگان هستید این میتواند خبر خوبی باشد؛ اما به این معنی است که اگر رمزعبور خود را فراموش کنید (و کلید بازیابی که در زمان ساخت اکانت به شما داده شده است را هم نداشته باشید)، هیچ راهی برای دسترسی به اطلاعات خود نخواهید داشت. مثال مناسبی از تقابل امنیت و راحتی در استفاده!
تنها نقطه ضعف احتمالی این است که مگا اعلام نموده کاربران سرویس رایگان ممکن است با محدودیتهای پهنای باند مواجه شوند و نتوانند فایلهای خود را در زمان شلوغی سرور آپلود و دانلود کنند، اما این امر به میزان زیادی بستگی به گنجایش سرورهای مگا دارد و ما تا کنون هنگام استفاده از آن به چنین مشکلی برنخوردهایم، بنابراین نمیتواند مشکل بسیار بزرگی باشد.
مگا نرمافزارهای متنوعی را برای استفاده در دستگاههای مختلف ارائه میدهد. بر خلاف گوگل درایو، مگا قابلیتهای زیادی در حوزهی هماهنگ شدن با سایر نرمافزارها ندارد اما بیشتر کاربران، مخصوصا افرادی که نیاز مبرمی به فضای ذخیرهی ابری بالا دارند، از این مشکل چشمپوشی میکنند. اگر نسخهی کامپیوترهای شخصی مگا را مورد استفاده قرار دهید، میتوانید فایلها را روی مک، ویندوز و لینوکس با آن همگام کنید.
اگر از مگا استفاده کردید و نیاز به فضای ذخیرهی ابری بیشتری داشتید، میتوانید از اشتراک ماهیانه به ازای 5.64 دلار در ماه استفاده کنید و توانایی ذخیرهی 400 گیگابایت و انتقال (دانلود یا آپلود) 1 ترابایت فایل را داشته باشید.
3.سرویس ابری آی درایو (iDrive)
نقاط قوت: رمزگذاری دوسویه
نقاط ضعف: گزینههای محدود برای به اشتراک گذاری فایلها
رایگان تا 5 گیگابایت
آیدرایو یک ارائهدهندهی شناختهشدهی دیگر است؛ البته تمرکز اصلی این سرویس بر بکآپ است، در مقایسه با سایر سرویسها که بر همگامسازی تمرکز دارند. درهرحال، میتوانید از آیدرایو به عنوان فضای ذخیرهی ابری استفاده کنید و 5 گیگابایت فضای رایگان دریافت کنید.
آیدرایو از دستگاههای مختلفی پشتیبانی میکند و اگر با استفاده از مرورگر کامپیوتر شخصی خود در وبسایت این کمپانی ثبتنام کنید، نرمافزار دسکتاپ را به شکل خودکار دانلود و نصب میکند.
سرویسهای پولی از 79.5 دلار در سال شروع میشوند و البته با پرداخت این هزینه میتوانید به 5 ترابایت فضای ذخیرهی ابری دسترسی داشته باشید. یک برنامهی پرداخت دیگر هم وجود دارد که با انتخاب آن و پرداخت 99.5 دلار در سال، به 10 ترابایت فضا دسترسی خواهید داشت.
درهرحال، اگر به دنبال فضای ابری فقط برای ذخیرهسازی عکس هستید، آیدرایو سرویسی جداگانه به نام iDrive Photos به شما پیشنهاد میدهد که با پرداخت 4.95 دلار در سال میتوانید فضایی نامحدود برای ذخیره کردن عکسهای خود با کیفیت اصلی داشته باشید؛ یک پیشنهاد عالی برای افرادی که قصد ذخیرهسازی تعداد زیادی عکس را دارند.
4.نرم افزار ابری سینک (Sync.com)
نقاط قوت: رمزگذاری دوسویه، ابزارهای همکاری تیمی
نقاط ضعف: فقط 5 گیگابایت فضای رایگان
Sync یک ارائهدهندهی دیگر در حوزهی فضاهای ذخیرهی ابری است که در کانادا قرار دارد و ساختار نرمافزار خود را عمدتا بر اساس استفادهی سازمانی تنظیم و طراحی کرده است؛ البته این نرمافزار بخش رایگان نیز دارد که 5 گیگابایت فضای ابری رایگان برای استفاده در اختیار شما قرار میدهد. این فضای رایگان بیشتر شبیه یک نسخهی دموی رایگان برای تهیهی نرمافزار اصلی است، اما این ویژگی در مورد بسیاری از نرمافزارهای این لیست صدق میکند.
با استفاده از این سرویس رایگان شما به همگامسازی این نرمافزار با نرمافزارهای آفیس و Slack و نیز ابزارهای همکاری تیمی دسترسی خواهید داشت. اگر کاربر عادی هستید این ابزارها استفادهی چندانی برای شما نخواهند داشت، اما در هر صورت به آنها دسترسی دارید. کاربران عادی دو ویژگی رمزگذاری دوسویه و آپلود خودکار عکس از اندروید و آیفون را در این نرمافزار مفیدتر میدانند. البته اگر قصد دارید از فضای ذخیرهی ابری برای نگهداری عکس استفاده کنید، 5 گیگابایت برای شما کافی نخواهد بود (میتوانید از کاربران آیفون که از iCloud استفاده میکنند بپرسید.)
خبر خوب این است که سرویسهای پولی Sync ارزانتر از iCloud و گوگل درایو هستند. به عنوان مثال، با انتخاب سرویس Solo Basic، 2 ترابایت فضای ذخیره سازی با پرداخت 8 دلار در ماه دریافت خواهید کرد. سرویس پولی شامل 180 روز برای ریکاوری هر فایل هم خواهد بود، که به شما اجازه میدهد در صورت پاک کردن اتفاقی یک فایل، 6 ماه زمان داشته باشید تا آن را بدون هیچ مشکلی بازگردانید.
5.سرویس فضای ابری آی کلود (iCloud)
نقاط قوت: بکآپ خودکار، قیمت منطقی و منصفانه
نقاط ضعف: فقط 5 گیگابایت فضا
ICloud سرویس فضای ابری اپل است و با وجود اینکه تمرکز زیادی بر اپل و محصولات آن دارد، اما میتوان به شکل محدودی از آن روی دیگر دستگاهها نیز استفاده کرد، و البته واضح و روشن است که این سرویس روی محصولات اپل بهترین عملکرد را دارد؛ برعکس عملکرد آن روی ویندوز یا دستگاههای اندرویدی.
اگر صاحب مک، آیفون یا آیپد هستید، iCloud بهترین انتخاب برای فضای ذخیرهی ابری خواهد بود. این سرویس نه تنها از بکآپهای خودکار دستگاههای شما پشتیبانی میکند (بکآپهای سیستمی کامل و نیز فایلها و تصاویر)، بلکه استفاده از آن به این معنی است که نیازی به استفاده از نرمافزار دیگری ندارید و میتوانید از نرمافزارهای موجود روی دستگاه خود برای نمایش، ویرایش و همچنین به اشتراک گذاشتن فایلها استفاده کنید.
بزرگترین ضعف این سرویس وجود فقط 5 گیگابایت فضای رایگان است: اپل هیچوقت این مقدار را افزایش نداده. برای داشتن فضای بیشتر نیاز به استفاده از حالت پولی دارید ولی قیمت دورههای مختلف بسیار خوب و منطقی هستند. برای مثال، داشتن 50 گیگابایت فضای ذخیره فقط 0.99 دلار در ماه هزینه خواهد داشت.
اگر گوشی آیفون دارید. مقاله ما درباره بهترین راه تشخیص لوازم جانبی فیک اپل را مطالعه کنید.
6. نرم افزار ابری دراپ باکس (Drop Box)
نقاط قوت: به اشتراک گذاری آسان فایلها
نقاط ضعف: فقط دو گیگابایت فضای رایگان
دراپباکس احتمالا شناختهشدهترین ارائهدهندهی فضاهای ذخیرهی ابری است. سرویس این شرکت، از نرمافزارها و سرویسهای متنوعی پشتیبانی میکند، که به این معنی است که میتوانید از بسیاری از نرمافزارهای محبوب برای ذخیره یا به اشتراک گذاشتن فایلهای خود استفاده کنید؛ نرمافزارهایی مانند آفیس، Slack و Zoom. با این قابلیت کاربران میتوانند به راحتی فایلها را به اشتراک بگذارند یا حتی مستقیما در فضای دراپباکس اسناد مختلفی ایجاد کنند یا فایلهای موجود را ویرایش کنند.
متاسفانه این سرویس فقط 2 گیگابایت فضای رایگان در اختیار کاربران قرار میدهد و اگر علاقه به خرید فضای ذخیرهی بیشتری داشته باشید، باید حداقل 2 ترابایت فضا را به صورت اشتراک بخرید که هزینهای برابر با 9.99 دلار در ماه دارد؛ البته این مبلغ به صورت سالیانه از شما دریافت خواهد شد و اگر قصد پرداخت ماهیانه دارید، هزینهی شما 12.99 دلار در ماه خواهد بود.
شما همچنین 30 روز مهلت ریکاوری برای هر فایل خواهید داشت.
شما نظرات خود را در ارتباط با نرم افزارهای فضای ابری رایگان برای ما بنویسید و بگویید چه تجربههایی در استفاده از این نرمافزارها داشتید؟