خانه » دنیای تکنولوژی » 5 تا از بهترین سیستم‌ عامل‌های تلویزیون هوشمند

5 تا از بهترین سیستم‌ عامل‌های تلویزیون هوشمند

سیستم عامل های تلویزیون های هوشمند
چرا Tizen همچنان فاصله‌ی زیادی تا تبدیل شدن به یک سیستم عامل مطمئن در تلویزیون‌های هوشمند دارد؟

آنچه در این مقاله خواهید خواند ...

در هنگام خرید تلویزیون هوشمند سوالات بسیار زیادی وجود دارند که باید از قبل به پاسخ آنها برسید؛ چه اندازه‌ای برای شما مناسب است؟ چند پورت HDMI نیاز دارید؟ آیا ویژگی خاصی برای شما مهم است که حتما باید در تلویزیون وجود داشته باشد؟
اما به تازگی به مجموعه‌ی این سوالات، یک سوال دیگر نیز اضافه شده است که بسیاری از افراد آن را نادیده می‌گیرند: تلویزیونی که خریداری می‌کنید، بهتر است از کدام سیستم عامل استفاده کند؟ درواقع سیستم عامل تلویزیون هوشمند شما، نقش تعیین کننده‌ای در رابط کاربری و توانایی‌های نرم‌افزاری آن خواهد داشت. در مقاله‌ی امروز قصد داریم شما را با تعدادی از برترین سیستم عامل‌ها در تلویزیون‌های هوشمند آشنا کنیم و ویژگی‌های آنها را با یکدیگر بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

انتخاب سیستم عامل مناسب برای تلویزیون هوشمند اهمیت بالایی دارد

در سال 2023، پیدا کردن تلویزیونی که “هوشمند” نباشد کار بسیار سختی است. اگر سری به فروشگاه‌های لوازم خانگی بزنید، خواهید دید که تمامی تلویزیون‌ها ویژگی‌هایی مانند استریم، کست، به اشتراک گذاری و سایر ویژگی‌های مختص تلویزیون‌های هوشمند را وعده می‌دهند.
اما همه‌ی تلویزیون‌های هوشمند مشخصات و ویژگیهای یکسانی ندارند؛ دقیقا مانند دنیای سیستم عامل‌های کامپیوتری، سیستم عامل‌های مختلف در تلویزیون‌های هوشمند نیز نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارند. برخی اپلیکیشن‌های بیشتری را در اختیار کاربر قرار می‌دهند، برخی رابط کاربری زیبا و راحت‌تری دارند و برخی نیز با دستگاه‌های دیگر به شکل بهتری ارتباط برقرار می‌کنند.
وقت آن رسیده تا با برترین و محبوب‌ترین سیستم عامل‌های تلویزیون‌های هوشمند آشنا شویم:

1. سیستم‌عامل Roku TV

سیستم‌عامل Roku TV برای تلویزیون هوشمند

Roku TV درواقع نسخه‌ی اختصاصی سیستم عامل Roku OS برای تلویزیون‌های هوشمند است که البته تفاوت‌هایی اساسی با نسخه‌ی این سیستم عامل برای ست تاپ باکس‌ها دارد. برای مثال، شما می‌توانید با اتصال یک آنتن HDTV به دستگاه پشتیبانی کننده از Roku TV، از برنامه‌های راهنمای الکترونیک یا EPG در اکوسیستم این سیستم عامل بهره‌مند شوید.
سایر ویژگی‌های این سیستم عامل شامل دسترسی آسان به اپلیکیشن‌های مختلف، یک قابلیت جستجوی جهانی (Universal Search)، وجود یک فروشگاه برای خرید محتوا، نمایش یک فهرست شخصی‌سازی شده از نمایش‌های تلویزیونی که در حال پخش هستند و یا در آینده‌ای نزدیک پخش خواهند شد که ممکن است به آنها علاقمند باشید و در نهایت، یک قابلیت صوتی خصوصی (Private Listening Mode) است که به شما اجازه می‌دهد تا هندزفری یا هدفون خود را به راحتی به تلویزیون متصل کنید.

سیستم‌عامل Roku TV برای تلویزیون هوشمند

یک ویژگی دیگر که در تمامی دستگاه‌های استفاده کننده از سیستم عامل‌های Roku مشترک است، قابلیت نصب کانال‌های خصوصی است. کانال‌های خصوصی امکان دسترسی به محتواهایی را فراهم می‌کنند که در فروشگاه اصلی قابل خریداری نیست. Roku TV بعلاوه به کاربران امکان استفاده از محتوای Roku Cahnnel را نیز به صورت رایگان می‌دهد، کانالی که صدها فیلم و انواع دیگر محتوا را در اختیار شما قرار می‌دهد. بسیاری از تولیدکنندگان تلویزیون هوشمند از سیستم عامل Roku OS در دستگاه‌های خود استفاده می‌کنند که تعدادی از معروفترین آنها عبارتند از: TCL، المنت، Insignia، فیلیپس، شارپ، RCA، هیتاچی و هایسنس.
با وجود اینکه Roku OS اساس لینوکس دارد، متن باز نیست. بنابراین اگر به دنبال شخصی‌سازی زیاد و آزادی عمل در تغییرات هستید، این سیستم عامل ممکن است برای تلویزیون شما مناسب نباشد. اما اگر تنها به دنبال تماشای فیلم و سریال و شنیدن موسیقی هستید، Roku OS می‌تواند انتخاب بسیار مناسبی برای شما باشد.

2. سیستم‌عامل webOS

سیستم‌عامل webOS برای تلویزیون هوشمند

WebOS سیستم عامل تلویزیون‌های هوشمند LG است. این سیستم عامل پس از فراز و نشیب‌های فراوان توانست در سال 2014 نام خود را به عنوان یکی از بهترین سیستم عامل‌ها در تلویزیون‌های هوشمند مطرح کند. روان بودن و سهولت در استفاده را می‌توان برترین ویژگی‌های این سیستم عامل دانست.
از 2014 به بعد، LG به طور مداوم مشغول بهبود این سیستم عامل بوده است، و حالا WebOS در اکثر محصولات این کمپانی از یخچال گرفته تا پروژکتور، پیدا می‌شود. LG در حال حاضر از دو نسخه‌ی این سیستم عامل پشتیبانی می‌کند: WebOS 5 و WebOS 6. WebOS 6 در سال 2022 دچار تغییرات عمده‌ای شد و این کمپانی تصمیم گرفت تا نام آن را به WebOS 22 تغییر دهد.

سیستم‌عامل webOS برای تلویزیون هوشمند

در WebOS 5، سیستم عامل حول یک لانچ بار در پایین صفحه ایجاد شده است. بر روی این بار، شما می‌توانید تمامی اپلیکیشن‌ها و تنظیمات را پیدا کنید؛ همچنین این توانایی را دارید که ترتیب گزینه‌های روی این بار را تغییر دهید تا اپلیکیشن‌های محبوب خود را بالاتر قرار دهید.
اما در WebOS 6 با رابط کاربری مدرن‌تری مواجه هستید که تمامی صفحه را در بر می‌گیرد؛ تغییری بسیار بزرگ در طراحی در مقایسه با نسخه‌ی قبلی! البته این تغییر باعث افزایش کارایی WebOS 6 شده است. در این نسخه پنل‌هایی برای دسترسی سریع به محتواها و اپلیکیشن‌های مختلف تعبیه شده‌اند. بعلاوه، WebOS 6 از نسخه‌ی قبلی بسیار سریع‌تر است و کاربر با استفاده از آن قادر است نمایش مورد علاقه‌ی خود را با سرعت بسیار بیشتری بارگذاری کند.
WebOS در هر دو نسخه‌ی خود سازگاری بالایی با اتصال بلوتوثی دارد، به این معنا که برای استفاده از کیبورد، موس و سایر لوازم جانبی از این دست مشکلی نخواهید داشت. این سیستم عامل با Miracast و AirPlay نیز سازگار است؛ میراکست را می‌توان نسخه‌ای بدون سیم از HDMI دانست. در WebOS همچنین پشتیبانی از دو دستیار صوتی الکسا و دستیار گوگل نیز وجود دارد.
سایر مشخصات قابل توجه در WebOS عبارتند از:

Live Apps:

قابلیتی که به شما اجازه می‌دهد محتوای در حال پخش در یک اپلیکیشن را متوقف کنید، شروع به استفاده از یک اپلیکیشن دیگر کنید، سپس به اپلیکیشن اول بازگردید و محتوا را از جایی که متوقف کرده بودید ادامه دهید.
قابلیت پخش ویدیوهای 360 درجه و یک گالری تصاویر OLED با قابهای جذاب و دوست‌داشتنی نیز از ویژگی‌های WebOS هستند.

3. سیستم عامل Google TV

سیستم‌عامل Google TV برای تلویزیون هوشمند

اندروید TV، که به عقیده‌ی بسیاری محبوب‌ترین سیستم عامل در تلویزیون‌های هوشمند بود، در سال 2022 با گوگل TV جایگزین شد. با وجود اینکه زیربنای سیستم عامل Google TV همچنان با Android TV یکسان است، اما این سیستم عامل جدید از رابط کاربری روان‌تر با تمرکز بر پیشنهاد محتوا بهره می‌برد. بعلاوه Google TV می‌تواند به لوازم خانگی هوشمند متصل شود.
بهترین و جذاب‌ترین ویژگی Google TV این است که در واقع این سیستم عامل، یک نسخه از اندروید محسوب می‌شود. در نتیجه، شما به هزاران اپلیکیشن از طریق گوگل پلی دسترسی خواهد داشت. حتی اگر اپلیکیشن اندرویدی که قصد استفاده از آن را دارید روی تلویزیون تایید شده نیست، می‌توانید به راحتی با قابلیت SideLoading، آن را به صورت دستی دانلود و نصب کنید.

سیستم‌عامل Google TV برای تلویزیون هوشمند

هر تلویزیون هوشمندی که از سیستم عامل Google TV استفاده می‌کند، پشتیبانی از قابلیت کروم‌کست را به شکل داخلی در خود دارد. این قابلیت استریم و کست محتوا از دستگاه اندرویدی به تلویزیون را بسیار راحت می‌کند. همچنین اگر روی کامپیوتر خود کروم را نصب کنید، می‌توانید به آسانی با کامپیوتر خود نیز روی تلویزیون کست کنید.
با گوگل TV، شما به دستیار گوگل نیز دسترسی خواهید داشت. این به آن معناست که می‌توانید با صحبت با تلویزیون خود، تمامی لوازم خانگی هوشمند مانند چراغ‌ها، وسایل گرمایشی، اسپیکرها و سایر لوازم را با راحتی تمام کنترل کنید.

4. سیستم عامل TizenOS

سیستم‌عامل TizenOS برای تلویزیون هوشمند

TizenOS یک سیستم عامل بر پایه‌ی لینوکس است که توسعه‌ی آن بر عهده‌ی بنیاد لینوکس بوده است و سامسونگ از آن در بسیاری از محصولات هوشمند خود استفاده می‌کند؛ تلویزیون‌ها، دوربین‌ها، اجاق گازها و حتی دستگاه‌های تهویه هوا! سامسونگ در سال 2022، اجازه‌ی استفاده از این سیستم عامل را تحت لیسانس به برخی از تولیدکنندگان تلویزیون داد، بنابراین ممکن است TizenOS را روی برخی از تلویزیون‌های کمپانی‌های غیر از سامسونگ نیز ببینید.
از نظر بصری، این سیستم عامل خوب طراحی شده است. البته واضحا می‌توان گفت که ایده‌های بسیاری را در این حوزه از WebOS الگو گرفته است. TizenOS به لطف سبک‌تر بودن نسبت سیستم عامل‌هایی مانند Google TV با سرعت بالاتری آماده به کار می‌شود و اجرای روان‌تری نیز دارد.
بسیاری از کاربران سیستم عامل TizenOS از آن رضایت ندارد و انتقادات این افراد در سه دسته جای می‌گیرد:

1. عدم هوشمندی:

در مقایسه با سایر سیستم عامل‌های این لیست، TizenOS به شکل قابل توجهی هوشمند نیست. برای مثال، Roku OS محتوای مورد علاقه‌ی شما را فرا می‌گیرد و با توجه به آن، به شما نمایش‌های بیشتری پیشنهاد می‌دهد. TizenOS فقط به شما اپلیکیشن‌هایی که برای زمان طولانی باز نکرده‌اید را پیشنهاد می‌دهد! علاوه بر این، تکنولوژی کنترل صوتی در این سیستم عامل اصلا نزدیک به دستیار گوگل در سیستم عامل Google TV نیست.

2. سادگی بیش از حد:

بسیاری از کاربران به سادگی بیش از حد TizenOS انتقادات جدی دارند. برای مقایسه می‌توان از سیستم عامل WebOS نام برد که تعادل بسیار مناسبی بین سادگی و راحتی در عین فراهم آوردن گزینه‌های متعدد برقرار کرده است.

3. کیفیت پایین در ویژگی‌های مختلف

این ویژگی را می‌توان آفت بزرگ TizenOS دانست. برای مثال قابلیت جستجوی جهانی (Universal Search) در این سیستم عامل بسیار ناپایدار است و ممکن است طی دو بار جستجوی یک عبارت با نتایج متفاوتی روبرو شوید. مهمتر آنکه، مقدار بسیار بسیار بسیار زیاد تبلیغات در TizenOS نیز دلیل دیگری برای نارضایتی کاربران است.

سیستم‌عامل TizenOS برای تلویزیون هوشمند

در نهایت در مورد TizenOS می‌توان گفت که این سیستم عامل کار خود را به شکل روانی انجام می‌دهد، اما این روان بودن بیشتر به این دلیل است که کار چندانی انجام نمی‌دهد!

5. سیستم عامل Fire TV

سیستم‌عامل Fire TV برای تلویزیون هوشمند

Fire TV سیستم عامل سری تلویزیون‌های هوشمند محبوب محصول آمازون با همین نام است. در حال حاضر این سیستم عامل علاوه بر Fire TV، بر روی محصولات تلویزیونی توشیبا، Insignia و برخی از تلویزیون‌های JVC استفاده شده است.
Fire TV دقیقا مثل Google TV یک دستیار صوتی فوق‌العاده را در اختیار شما قرار می‌دهد. دستیار صوتی الکسا، مثل دستیار گوگل می‌تواند لوازم خانگی هوشمند شما را کنترل کند، اخبار و آب و هوا را به شما اطلاع دهد و حتی با سایر اپلیکیشن‌های شما ارتباط برهم‌کنش داشته باشد.

سیستم‌عامل Fire TV برای تلویزیون هوشمند

از نظر محتوا و اپلیکیشن، در سیستم عامل Fire TV شما محدود به استفاده از محتواها و اپلیکیشن‌هایی هستید که در اپ استور آمازون در دسترس هستند. با وجود اینکه Fire TV اساس اندرویدی دارد، نمی‌توانید در آن به پلی استور گوگل دسترسی داشته باشید. البته با وجود این محدودیت، باید اضافه کنیم که بیشتر اپلیکیشن‌های نمایش و شبکه‌های مجازی در دسترس هستند.
با این وجود، می‌توانید اپلیکیشن‌های دلخواه خود که در استور آمازون در دسترس نیستند را در حالت SideLoading روی این سیستم عامل نصب کنید. برای این کار باید Developer Options را در تنظیمات فعال کنید.

بهترین سیستم عامل در تلویزیون‌های هوشمند کدام است؟

به نظر می‌رسد حالا نوبت پاسخ به سوال مهمی‌ست که در ابتدای مطلب پرسیدیم. در نهایت می‌توان گفت که نتیجه‌ی مبارزه بین سیستم عامل‌های مختلف در تلویزیون‌های هوشمند، اثبات برتری سه سیستم عامل Google TV، WebOS و Roku TV است.

هرکدام از این سه سیستم عامل برتری خود را در حوزه‌ای خاص به رخ می‌کشد؛ اگر به دنبال طراحی مینیمال و اجرای روان سیستم عامل هستید، WebOS انتخاب مناسبی خواهد بود، اگر به دنبال انتخاب‌های زیاد در اپلیکیشن‌های استریم هستید، Roku TV بهترین گزینه است، و در نهایت اگر به دنبال استفاده از توانایی‌های دستیار صوتی و نیز قابلیت شخصی‌سازی گسترده‌تر هستید، Google TV بهترین انتخابی‌ست که در این حوزه خواهید داشت

.
درباره‌ی Fire TV باید گفت که این سیستم عامل به دلیل عدم وجود پلی استور گوگل، تا حدی از رقبا عقب می‌ماند.
جایگاه آخر نیز به TizenOS می‌رسد که با اختلاف زیادی ضعیف‌تر از بقیه‌ی رقبا ظاهر شده است.

این مقاله را برای کمک به دوستانتان از طریق لینک‌های زیر به اشتراک بگذارید.
Picture of واحد تولیدمحتوا بارسلون

واحد تولیدمحتوا بارسلون

تیم تولیدمحتوای رسانه بارسلون ، اخبار مرتبط با دنیای IT ، ترفندها و چالش های حوزه کامپیوتر و لپ‌تاپ و کنسول های بازی را با شما به اشتراک میگذارد. شما میتوانید سوالات و مشکلات خود را با ما درمیان بگذارید تا به بهترین نحو ممکن به آنها پاسخ دهیم.
Picture of واحد تولیدمحتوا بارسلون
واحد تولیدمحتوا بارسلون
تیم تولیدمحتوای رسانه بارسلون ، اخبار مرتبط با دنیای IT ، ترفندها و چالش های حوزه کامپیوتر و لپ‌تاپ و کنسول های بازی را با شما به اشتراک میگذارد. شما میتوانید سوالات و مشکلات خود را با ما درمیان بگذارید تا به بهترین نحو ممکن به آنها پاسخ دهیم.
0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
حتما نظرتون رو برای ما بنویسید ...x
()
x

فرم پذیرش شرایط ارائه خدمات

لیست قوانین و مقررات
1. ارائه قبض جهت تحویل کالا الزامی است و مدت اعتبار آن یک ماه است.
2. مدت زمان اعلام وضعیت اولیه دستگاه پس از تستهای فنی، بین 2 تا 3 روز کاری است.
3. شرکت فقط ملزم به رفع ایرادات گزارش شده توسط مشتری خواهد بود.
4. در صورت عدم وجود قطعات یدکی و طولانی شدن مدت زمان تعمیر، مسئولیتی متوجه شرکت نمی باشد.
5. پس از اعلام هزینه در صورت کنسل شدن توسط مشتری ، مبلغ ۱۰۰ هزار تومان جهت بررسی فنی دریافت می گردد و نیز پس از اطلاع کنسلی به دفتر فنی (از طریق درج در سامانه آنلاین و یا تماس تلفنی)، کالا یکروز بعد به مشتری تحویل داده میشود.
6. دستگاههای تعمیر شده به مدت سه روز از تاریخ تحویل دستگاه، دارای ضمانت در اجرت تعمیر است، لذا قطعات یدکی تعویض شده شامل هیچگونه ضمانتی نیست. (باتری های تعویض شده شامل 5 ماه گارانتی می باشد)
7. معایب مربوط به آب خوردگی قطعات در برخی موارد به طور کامل قابل رفع نبوده و در صورت درخواست تعمیر از طرف مشتری، مشمول ضمانت بند فوق نخواهد بود.
8. در صورت آب خوردگی و صدمات فیزیکی و یا داشتن سوابق قبلی تعمیرات، این مرکز هیچ گونه مسئولیتی در قبال ایرادات احتمالی در حین تعمیر دستگاه مانند خاموشی کامل، محو شدن تصویر ، قطعی تاچ و غیره را ندارد.

امکانات

جناب آقای چراغچی

۰۹۳۵۲۲۲۰۱۷۰

این بخش در حال ویرایش میباشد ...

درحال ساخت